top of page

Наш цікавий тиждень психології у школі!!!

Предметні тижні давно стали однією з традицій шкільного життя. Але не тільки математика і біологія стають центром уваги в такі тижні, але і ті галузі знань, оцінки за які не ставлять,це –психологія.Так у нашому Волоському НВК з 15 - 19 лютого пройшов дуже цікавий тиждень психології. Практичним психологом Савіцькою Юлією Віталієвною було підготовлено та проведено ряд заходів цікавих та потрібних для життя. Тиждень розпочався дуже завзято – всіх учасників навчально – виховного процесу було познайомлено на загальношкільній лінійці з планом проведення тижня. Кожен день Тижня психології був присвячений конкретній темі та заходам, що допомагали ближче познайомитись з незвичайною наукою психологією, пізнати себе, цікаво та з користю провести час. Гра «Слідопит» перетворила шкільні коридори на змагальний майданчик. Учні 3-11 класів наввипередки бігали і шукали відповіді за картою. Питання були різні: кого у школі більше - дівчат чи хлопців, скільки вікон в дверей у школі ,ким мріяла в дитинстві стати директор,тощо. Діти були захоплені грою, тому дуже швидко знайшли відповіді на всі запитання. Але всі дізнались більше і про школу, і про своїх вчителів.Протягом тижня всі свої побажання та враження учні закарбували на паркані «Я хочу,щоб у школі…» який був вивішаний у коридорі .Фантазії учням не було меж! Вони на цьому паркані писали все, що тільки душа учнівська побажає: спортивний майданчик, актовий зал, басейн, зелений клас… У початковій школі,діткам припала до душі гра «Пожирач неприємностей», яка дала можливість позбутись від особистого негативу. Багато хто дійсно відчув певне полегшення, «згодувавши» свою неприємність «Пожирачеві неприємностей». У середу психолог та учениці 9 класу(передягнуті у костюми циганів) пропонували взяти учням, батькам, вчителям, працівникам школи листівку із пророкуваннями та щасливими і веселими побажаннями, що дуже змінювало настрій навіть самим сумним. Акція «Чарівна шкатулка» подарувала всім її учасникам позитивні емоції та яскраві враження,бажаючих взяти листівку із побажаннями становилось все більше. А в п’ятницю тиждень завершився відкриттям чарівної скриньки «Сюрприз», де учні Гальчук Павло і Фурман Богдан, передіті у костюми супер героя Супермена,роздавали подарунки із скриньки.

Тиждень психології став справжнім святом для душі. Неодмінними супутниками творчого процесу стали гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Коли в школі панує атмосфера тепла, затишку, творчого пошуку, а кількість неприємних випадків зведено до мінімуму, то можна вважати, що наш психолог на своєму місці.

Коротше кажучи Тиждень психології минув на славу! Хотілося б подякувати всім, хто активно брав участь у всього роду заняттях та допомагав з організацією Тижня психології.

bottom of page